Devamını Oku
Kaktüs Saksı Modelleri
Kaktüs ve sukulent bitkileri, ortamın havasını yumuşatmak ve dekoratif bir görünüm sunmak amacıyla en sık tercih edilen bitkiler arasında yerini almaktadır. Özellikle radyasyon ve negatif enerjileri çekmesiyle bilinen bu bitkileri siz de yaşam alanlarınızda kullanarak hem dekoratif hem de daha sağlıklı iç mekanlar elde edebilirsiniz. Bu kapsamda kaktüs ve sukulentlerin iç mekanlarda yaşayabilmesi amacıyla tercih edilen kaktüs saksı modelleri, birbirinden farklı çeşitleri ile her ihtiyaca cevap vermektedir. Kaktüs ve sukulent bitkinizin boyutuna, türüne ve çoklu olup olmamasına göre tercih edeceğiniz sukulent saksı modelleri bitkilerin kök yapısına uygun bir işleve sahiptir. Bunun dışında tasarım ve üretim malzemesi yönünden çeşitlenmekte olup üretildiği malzemeye göre farklı tasarımlarda hazırlanabiliyor. Plastik sukulent saksısı renk skalası olarak farklılık gösterirken ahşap, beton ya da seramik saksılar, farklı boyut ve tasarımları ile dekoratif olarak öne çıkmaktadır.
Tavsiye : Saksı Modelleri
Kaktüs Saksı Çeşitleri
Başta kolay bakım özellikleri olmak üzere her ortama uyum sağlayan boyutları, sağlıklı bir iç mekan sunmaları ve kaktüs için saksı modelleri ile dekoratif olarak öne çıkmaktadır. Yaşam alanlarında kaktüs ve sukulent yetiştirmeyi tercih edenler için üretilen kaktüs saksı çeşitleri, üretim materyalleri ile farklılık göstermektedir. Genel olarak en çok tercih edilen kaktüs saksı çeşitleri arasında;
- Seramik sukulent saksısı
- Beton sukulent saksısı
- Ahşap sukulent saksısı
- Ayaklı kaktüs saksısı
- Çoklu sukulent saksısı
- 3 lü sukulent saksısı
ve çeşitlerini sayabilmek mümkün. Bitki köklerinin derine doğru uzanmadığı ve gelişme göstermediği kaktüs ve sukulentlerde genellikle büyük kaktüs saksısı yerine daha minimal ebatlarda küçük kaktüs saksısı ve modelleri tercih edilmektedir.
Kaktüs Saksısı Nasıl Olmalı?
İklim koşulları sebebiyle kaktüsler, diğer bitkilerden daha farklı toprak ve saksılara ihtiyaç duyar. Örnek vermek gerekirse toprak seçiminde daha kumlu ve nefes alan topraklar tercih etmek, kaktüs için daha verimli bir ortam oluşturacaktır. Ek olarak çok fazla su sevmeyen bu bitkilerde, çok fazla su dökme durumunlarında suyunu boşaltabilecekleri tarzda bir saksı seçimi ideal olacaktır. Kaktüs ve sukulentler, gelişmiş kök yapısına sahip olmadığından ortalama bir boyutta saksı, kaktüsler için genellikle yeterli olur. Ancak sukulent aranjman saksısı için daha farklı bir seçim yapmanız gerekeceğinden farklı ürün seçeneklerine göz atabilirsiniz. Saksıda kaktüs ve sukulent yetiştirmek isteyen ancak saksı seçiminde kararsız kalanlar, web sitemizde yer alan ürün gruplarına şimdi göz atarak kaktüsler için en doğru seçimi yapabilir.
Tavsiye : Duvar Saksısı
Kaktüs Saksısı Fiyatları
Dikenli görünümlerinin yanı sıra aynı zamanda uygun koşullarda çiçek açan kaktüsler; ev, ofis, hastane, kafe ve restoran gibi en sık zaman geçirdiğimiz mekanlarda karşımıza çıkan bitkilerdir. Her alanda yetiştirilmeye uygun olması, en çok tercih edilen bitki olmasını da beraberinde getirmiştir. Bunun dışında kaktüs aranjman saksısı ve çoklu kaktüs saksısı, iç mekanlarda dekoratif olmasıyla öne çıkarken aynı zamanda hediye olarak da tercih edilebilmektedir.
Kaktüs ve sukulentlerin dekoratif bir görünüm sunmalarına yardımcı olacak kaktüs saksıları, sahip olduğu zengin çeşitlilik ile her tarza hitap edebilmesinin yanı sıra geniş fiyat aralıkları ile her bütçeye hitap eder. Plastik, beton, seramik ya da ahşap olarak farklı malzemelerden üretilen kaktus saksisi bu yönüyle farklı fiyat aralıklarına sahip olup her bütçeye hitap eden kaktüs saksısı fiyatları için ürün seçeneklerimizi inceleyebilirsiniz. Piyasaya göre en ucuz kaktüs saksısı fiyatları ile web sitemiz üzerinden tek tıkla sipariş oluşturabilirsiniz.